Terug naar nieuws

Willeke Alberti verrast bewoners Alkcare

Afgelopen week (maart 2024) werden de bewoners van de twee zorgcentra van stichting Alkcare verrast met een concert van Willeke Alberti. Het optreden was een kadootje van stichting Vrienden van Alkcare. Er werd volop genoten van alle Hollandse hits van weleer die Willeke met verve ten gehore bracht. 

Woensdagmiddag bracht de geliefde zangeres een bezoek aan de ouderen in De Oldeburgh in Oudorp en vrijdagmiddag zong ze nogmaals de sterren van de hemel in ’t Rekerheem in Alkmaar Noord. Willeke zong bekende klassiekers van o.a. Lou Bandy, Wim Sonneveld. Conny Vandenbos en natuurlijk van haar vader Willy Alberti. Maar de bewoners wilden vooral haar eigen liedjes horen, zoals Spiegelbeeld en Morgen ben ik de bruid. De ouderen genoten zichtbaar en zongen alle liedjes mee. Zelfs de voetjes gingen even van de vloer en er werd een heuse polonaise gelopen, met hulp van de medewerkers.

Het concert op beide locaties was een verrassing van de stichting Vrienden van Alkcare. Een onafhankelijke stichting die fondsen werft om af en toe wat extra’s te doen voor de bewoners in de zorgcentra van Alkcare. In de afgelopen jaren heeft de stichting al veel geregeld en mogelijk gemaakt, zoals een jeu-de-boules baan, duofietsen. Dankzij de vele donateurs kon nu dit speciale verrassingsconcert plaatsvinden.

(foto: Mary Brommer Fotografie)
 

Foto