Terug naar nieuws

GGD begint dinsdag met vaccinatie van thuiswonende negentigplussers

hakan-nural-Z2n-r7pg6kM-unsplash(2).jpgDe GGD's beginnen dinsdag met de vaccinatie van thuiswonende negentigplussers die zelf in staat zijn naar een priklocatie te komen. Doordat demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) de vaccinatiestrategie heeft gewijzigd, wordt deze groep eerder dan gepland ingeënt tegen COVID-19, zo meldt koepelorganisatie GGD-GHOR Nederland zondagavond.

Een huisarts stelt van tevoren vast of de negentigplussers op eigen houtje naar een priklocatie kunnen komen. De betreffende ouderen zullen vanaf dinsdag van hun eigen huisarts een uitnodiging ontvangen. Ze kunnen vanaf die dag een afspraak voor een vaccinatie maken.

Aan het einde van de week zijn thuiswonende ouderen in de leeftijdscategorie 85 tot 90 jaar aan de beurt. Het gaat hierbij om ongeveer 220.000 ouderen die gefaseerd worden uitgenodigd. Het tempo is afhankelijk van de levering van de coronavaccins.

Woensdag beginnen de GGD's met de tweede prikronde voor het zorgpersoneel. De zorgmedewerkers worden drie weken na de eerste dosis opnieuw ingeënt om ze optimaal te beschermen tegen COVID-19.

GGD GHOR verwacht dat de GGD's in de loop van februari wekelijks 200.000 mensen kunnen inenten. Dat aantal moet in de maanden daarna verder oplopen.

Bron:nu.nl