Terug naar nieuws

Tips en tricks: opstaan na een val

Soms is een valpartij helaas niet te voorkomen. Scouters, LOCOmotion en het Van Kleef Instituut verzamelden tips, tricks en hulpmiddelen om het opstaan veiliger te maken.

In tijden van corona krijgen ouderen soms minder vaak zorg en therapie. Daardoor kan het risico op vallen groter worden. Bovendien roepen ouderen soms minder makkelijk hulp in als ze toch gevallen zijn. Om zo geen extra risico te lopen op besmetting. Cliënten staan er dan vaker alleen voor en proberen het met hun partner of mantelzorger op te lossen.

Scouters, LOCOmotion en het Van Kleef Instituut (met financiering van ZonMw) geven een overzicht van tips, films, instructiekaarten, valkaartjes en mogelijke hulpmiddelen over hoe je beter kunt opstaan na een val in deze coronatijd.

De informatie is opgedeeld in opstaan mét en zónder hulp van partner of mantelzorger. De informatie kan uiteraard ook goed gebruikt worden door zorgprofessionals om mensen met een verhoogd valrisico voor te bereiden op die onverhoopte situatie.

 

FREE LEARNING ‘NA EEN VAL’

Voor zorgmedewerkers is er de gratis e-learning ‘Na een val’. Daarin leer je hoe je iemand na een val op ergonomische wijze van de grond krijgt. In een half uur leer je waar je op moet letten bij het begeleiden van iemand die gevallen is.

Doe de Free Learning

 

Deel deze pagina

Print