Terug naar nieuws

“Er is één ding wat ik nooit zou willen missen….”

Donderdag 29 augustus worden vier bewoners van ’t Rekerheem om 7 uur ’s ochtends verwacht in Oterleek. In alle vroegte staat daar een hengel, verschillende attributen en een lekker ontbijt klaar om deze ochtend te gaan vissen. Dit wordt mogelijk gemaakt door Hengel Sport Vereniging Alkmaar die dit speciaal voor de bewoners van ’t Rekerheem organiseert.

Als je ouder wordt en komt te wonen in een verzorgingshuis, is het niet meer vanzelf sprekend om ‘even’ een hengel uit te gooien.
Maar dat de wens om te vissen er is, heeft niks met leeftijd of een lichamelijke beperking te maken en dat is ook gebleken; aan de koffietafel in ’t Rekerheem kwam het vissen van vroeger al vaak ter spraken en werd wel eens de vraag gesteld of er niet gevist kon worden in het slootje naast het verzorgingshuis.  Omdat er heel wat meer bij komt kijken dan alleen een hengel en een klapstoeltje, was die wens nog niet zo makkelijk te vervullen.

Dit kwam HSV ter oren en samen met het zorgcentrum willen zij het voor de bewoners mogelijk maken om te vissen. Zij hebben een rolstoelvriendelijke vis-plek georganiseerd inclusief een visvergunning en alle materialen die er nodig zijn om professioneel te kunnen vissen.

“Als Hengelsport vereniging willen we er voor jong en oud zijn”, zegt André Claessen van Hengelsport vereniging Alkmaar. “Voor de jeugd organiseren we verschillende activiteiten zoals de viskaravaan en geven we les bij de JOL, maar ook voor eenzame mensen en ouderen organiseren we visbijeenkomsten om ze  uit hun isolement te halen.”

Als dit uitje mag slagen, zal het niet de laatste keer zijn dat HSV ouderen uitnodigt om te komen vissen.

Foto