Alarmering

Alkcare biedt mantel- of professionele zorgopvolging bij alarmering, zodat veilig thuis wonen langer mogelijk blijft. Er wordt gebruik gemaakt van een klein alarmapparaatje dat gedragen wordt om de hals of pols. Hiermee kan gealarmeerd worden. De alarmering is bedoeld voor noodsituaties, bijvoorbeeld wanneer iemand gevallen is en niet meer zelfstandig overeind kan komen of wanneer iemand onwel wordt.

 

Alarmering met opvolging door mantelzorg

Als er voor deze vorm gekozen wordt dan wordt bij een alarmering de mantelzorger opgeroepen om hulp te bieden. Het is hierbij noodzakelijk dat er minimaal twee mantelzorgers worden opgegeven die gebeld kunnen worden.

 

Alarmering met professionele zorgopvolging door Alkcare

Als er voor deze vorm gekozen wordt dan wordt bij een alarmering een zorgmedewerker van Alkcare opgeroepen om hulp te bieden. Omdat ons werkgebied zich beperkt tot Alkmaar Noord, Koedijk en Oudorp is onze zorgmedewerker binnen korte tijd bij u in de woning om te helpen: 24 uur per dag en 7 dagen per week.

 

Aanvraag en indicatie

Voor alarmering is geen indicatie nodig. Het kan gewoon aangevraagd worden bij Alkcare. Als er naast alarmering andere of meer zorg nodig is kan de wijkverpleegkundige van Alkcare langs komen voor een gesprek.

De kosten voor alarmering worden, als u een medische verklaring heeft, mogelijk vergoed. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze wijkverpleegkundige.

Wilt u Alarmering van Alkcare aanvragen? Stuur dan een mail met uw adresgegevens naar info@alkcare.nl.