De zorg

Ons  personeel biedt  professionele zorg. Bewoners worden door ons gewaardeerd en gerespecteerd. We streven naar een gemoedelijke sfeer zonder ‘moeten’ maar waar veel kan. Er mag verwacht worden dat met inachtneming van wensen, mogelijkheden en de indicatie er ondersteuning geboden wordt bij die zaken waar iemand geheel of gedeeltelijk niet meer toe in staat is.

 

Wij vinden het belangrijk dat familie, en vrienden  zich welkom voelen en mantelzorgtaken kunnen blijven verrichten als iemand bij ons komt wonen. Bij de gesprekken betrekken wij daarom zo veel mogelijk de naasten en bespreken gezamenlijk wat de wensen en behoeften zijn op het gebied van zorg en dienstverlening. De afspraken die gemaakt worden, worden vastgelegd in een zorgleefplan.

 

Alkcare heeft een eigen keuken waar dagelijks vers wordt gekookt. De warme maaltijd wordt geserveerd in het restaurant, waar u deze gezamenlijk met andere gasten kunt gebruiken  maar dat kan ook in de gezamenlijke huiskamer of op het appartement.

 

Aanvraag en indicatie

Om bij ons te komen wonen is een indicatie nodig. Het gaat om zorg voor mensen die meestal 24 uur per dag toezicht nodig hebben of op ieder moment zorg moeten kunnen krijgen.

Komt u niet in aanmerking  voor de juiste indicatie maar wilt u toch in een van onze locaties wonen, bijvoorbeeld voor de veiligheid, de aanwezigheid van 24 uurs oproepmogelijkheid of vanwege sociale contacten, informeert u dan naar de mogelijkheid om een appartement te huren. Wilt u de zorg aanvragen of heeft u behoefte aan meer informatie, dan kunt u contact opnemen met onze zorgbemiddelaar.