De Torenburcht

Een eigen balkon om van de zon te genieten, een terras en de Oudorperhout in de achtertuin om heerlijk te wandelen. De Torenburcht wordt bezocht door mensen die thuis wonen en problemen hebben met het geheugen.

Zij ondervinden daardoor steeds meer moeite met hun zelfstandigheid en verliezen beetje bij beetje de grip op het leven. Vaak worden cliënten thuis al begeleid door de casemanager van  Geriant. Die begeleiding gaat gewoon door ook als de cliënt de Torenburcht bezoekt. Zorgverleners van de Torenburcht betrekken deze hulpverleners ook bij het ontwikkelen van een programma op maat. Hierbij wordt uitgegaan van de wensen en behoeften van de cliënt.

Er wordt een gevarieerd programma geboden waar geheugentraining, beweging, valpreventie, muziek en creativiteit onderdeel zijn van het aanbod. Dit in combinatie met andere activiteiten die bedoeld zijn om de cliënt te stimuleren en daarmee het dementieproces te vertragen.

 

Vervoer

Wanneer het niet mogelijk is de dagbesteding op eigen gelegenheid te bereiken dan kan er vervoer geregeld worden. Deze voorziening is meestal in de beschikking opgenomen.

 

Kosten

Aan alle vormen van dagbesteding is een eigen bijdrage verbonden. Dit is een inkomensafhankelijke  eigen bijdrage. Deze bijdrage betaalt u via het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kijkt u op www.cak.nl.

 

Indicatie en aanvragen

Voor dagbesteding is een indicatie nodig.  Deze kan worden aangevraagd bij het WMO loket van de gemeente. Heeft u belangstelling voor deze vorm van dagbesteding, behoefte aan meer informatie of wilt u een afspraak voor een oriënterend bezoek, neem dan contact op met een van onze medewerkers van de Torenburcht.